Jouluolutkalenteri 2017 – Luukku 1: Vakka-Suomen Raskasta Joulua

Raskasta Joulua

Jouluolutkalenteri 2017

Vuoden 2017 Jouluolutkalenteri on itse koottu paketti erilaisia ruokakaupasta tai alkosta löytyviä jouluoluita tai joulumielisiä oluita. Kalenteri on silti täysi yllätys itselleni koska esitin vain vinkkejä oluisiin ja avopuolisoni osti ja kasasi paketin.

Jouluolutkalenteri 2017

Vakka-Suomen Raskasta Joulua

Raskasta Joulua löytyi tämän vuoden Jouluolutkalenterin ensimmäisestä luukusta. Kyseessä on Vakka-Suomen Panimon Winter Lager. Olut on pakattu talvisella etiketillä varustettuun 0,33l pulloon ja löytyy melkein mistä tahansa ruokakaupasta.

Olut kaatuu lasiin kirkkaana, kuparisen ruskeanpunaisena muodostaen vain ohuen vaahdon. Tuoksu on kevyt, maltainen ja melko paahteinen. Maku puolestaan seuraa tuoksua. Hieman vetinen, mutta reilummin tummaa paahteisuutta, karamellia ja leipää.

Raskasta Joulua nimi antaa odottaa hieman raskaampaa tuotosta, mutta ymmärrettävästi kauppavahvusesta oluesta Suomessa on vaikeampi tehdä tätä raskaampaa. Olut on kuitenkin helppoa juotavaa, jonka joisi mielellään vaikka joulupöydässä.

Raskasta Joulua

Tiedot

Pisteet

Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 27/50

Aiheeseen liittyvät

Jätä kommentti